Hellige Olga Menighet i Oslo

100 år siden Oktoberrevolusjonen

Kustodiev The BolshevikDen 7. november 2017 er det 100 år siden Oktoberrevolusjonen brøt ut i Russland. For Den ortodokse kirken var dette begynnelsen på en lang lidelseshistorie som preges av lovløshet og undertrykking, forfølgelse av de troende, arrestasjoner, fengsler, fangeleirer, henrettelser og umenneskelige lidelser. De revolusjonære brukte den røde terroren til å knekke kirken og de troende, og til å styrke den ateistiske verdensanskuelsen.

Onsdag 8. november 2017 kl. 18 forretter vi en minnegudstjeneste for ofrene for den røde terroren - alle som i sovjettiden ble torturert og drept, alle som led under forfølgelsene for troen på Kristus.

På den ene siden fokuserer minnedagen for den røde terrorens ofre på umenneskelige lidelser, ufattelig hat og grusomheter - på den andre siden forteller den om trofasthet mot Kristus og troens endelige seier over ondskapen og den gudløse makten.

Onsdag 8. november 2017 holder f. Kliment etter kveldsgudstjenesten en temakveld på norsk om kirkelivet etter Oktoberrevolusjonen. Sted: menighetssalen.

Onsdag 15. november 2017 holder f. Pavel etter kveldsgudstjenesten en temakveld på russisk.